תאריך: | 27.11.2021 |
חדש במתחם שרונה: טעימת יין בטייסטינג רום ע"י מומחי יין מ"יינות כרמל"
מומחה היין של כרמל מזרחי, היינן דורון הרנס במהלך הרצאתו בערב הטעימות. (צילום: אילן שחורי)
מאת אילן שחורי
מתחם ה"טייסטינג רום", שהתחדש באחרונה בפארק שרונה מציע עתה ערבי טעימות יין על ידי מומחי יין מהשורה הראשונה מהייקבים השונים ברחבי הארץ.
את סדרת טעימות היין בניהול מומחי היין, החלו ב"טייסטינג רום", לפני ימים אחדים, מומחי היינות של חברת "כרמל מזרחי", הייננים דורון הרנס ומתן צילינג. במרתף היינות במבנה הטמפלרי היישם התאספו כמה מומחי יינות, עיתונאים, ואורחים שרכשו כרטיסים ונהינו מערב מרתק של מידע על יינות השונים, טעימות יינות טובים משולבים במאכלים קלים מתאימים. בין העיתונאים שהגיעו לערב מיוחד זה היה גם קברניט א על בדימוס, מומחה היינות, מיכל (ממי) בן יוסף, הידוע בכינויו "קברניט היין". ערב הפתיחה הוקדש ליינות מדגם סיגנל ויניארדס מסדרת Carmel Signature .
מטעמי הבר שהוגשו לצד טעימות היין בערב הטעימות המיוחד. (צילום: שחף-הבר)
ערב טעימות היינות, התקיים ביוזמתו של מתנאל שלום, מבעלי הוויסקי בר-מוזיאון שרכש לפני כשנה עם שותפיו את המקום, יחד עם יעקובי הלינגר המנהל כיום את ה"טייסטינג רום" המתחדש.
הערב המיוחד הזה כלל הרצאה והדרכה אותו הובילו הייננים של כרמל מזרחי דורון הרנס ומתן צילינג וכלל גם טעימות מודרכות של היינות: סיגניצר 2 ואטס לבן, סיגניצר 2 ואטס רוזה, ריזלינג קאיומי 2016, שרדונה סינגל ויניארדס 2016, סירה בטון סינגל ויניארדס 2018, מלבק סינגל ויניארדס 2016, לימיטד אדישן יין הדגל בציר 2017. לצד היינות הוגשו לאורך הערב מנות מהתפריט המשובח של המקום בהגשה חופשית שהשתלבו בצורה מדויקת עם היין.
"מומחה היינות" קברניט אל על בדימוס מיכאל (ממי) בן יוסף, המכונ ה"|קברניט היין", (משמאל) מרים כוסית בערב הטעימות עם אילן שחורי כותב דברים אלו
את מתחם ה"טייסטינג רום" בפארק שרונה, אני מכיר על גלגוליו השונים לפחות עשור, מאז נפתח פארק שרונה לציבור. ""טייסטינג רום", היה עם פתיחת הפארק, אחת האטרקציות המיוחדות בשרונה המתחדשת. מרתף של המבנה הטמפלרי הייחודי, שתפקד כ"בית הקהילה השני" של הטמפלרים בשרונה, והיה לימים גם חדר אוכל קצינים של הקרייה.
כשנפתח המקום היה ממוקם בר וחנות יין קונספטואלים במרתף המבנה טמפלרי המבוסס על מערכות מזיגה אוטומטיות וחדשניות, המוזגות ממבחר של 32 יינות בשלוש מידות מזיגה שונות, הממתינים לטעימה, בכל רגע נתון בחצי כוס או בכוס במרתף המיוחד הזה , המעוצב לתפארת, במקום מאות יינות מהארץ ומהעולם הניתנים לשתייה במקום או לרכישה.
סוגי היינות השונים של כרמל מזרחי, שעמדו במוקד ערב הטעימות המיוחד שהתקיים בטייסטינג רום
לאחר כמה שנים החליף המקום ידיים, שינה את הפעילות ולפני משבר הקרונה, נרכש על ידי הצוות המוכשר שעומד מאחורי ה׳וויסקי בר-מוזיאון׳, הפועל בשנים האחרונות בייקב ההיסטורי של מתחם שרונה.
כיום, עם פתיחתו המחודשת כולל ה"טייסטינג רום", מעל 120 יינות כשרים מהארץ ומהעולם, ממעל 30 יקבים שונים, ביניהם: שילה, פסגות, טפרברג, לוריא, הר אודם, טוליפ, קסטל, יפו, תבור, פלם, דלתון, ירדן. הבר מציע אווירה מוקפדת וייחודית לצד תפריט אוכל משובח שיצר השף אוראל קמחי, ומורכב ממגוון מנות שמלוות בצורה מושלמת את היין.
מומחה היין של כרמל מזרחי, היינן דורון הרנס במהלך הרצאתו בערב הטעימות. (צילום: אילן שחורי)
בין היתר זכינו לטעום בריוש גבינת סנט מור צלויה עם רוטב דבש, טימין ושום ; קרפצ׳יו סלק ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש ; סלט אנדיב אנדיב, סלנובה ורוקט עם מלון ושבבי פקאן מסוכר, שמן זית ולימון ועוד.
הזמינו את ספרו החדש של אילן שחורי תל אביב שלי
ניתן לשלם ישירות בביט - 129 שקלים. משלוח בדואר רשום + 45 שקלים. נייד לתשלום 052-7747748.
ראו גם דפים ללדוגמה מהספר. לחצו כאן